Ökokratt otsib loodusteadlike noorte eeskuju ning sõpra

MTÜ Ökokratt on välja kuulutanud maskoti ideekonkursi. Konkursi eesmärk on leida Ökokrati maskott, kes on eeskuju ning sõber noortele. Edastab õpetuslikku sõnumit ning aitab läbi viia Ökokrati või tema partnerite poolt läbiviidavaid üritusi ning on kasutatav meene või preemiana.

Kavandid tuleb esitada hiljemalt 20. jaanuariks 2009. Parim töö selgitatakse välja 15. veebruaril 2009. Võitjaid premeeritakse auhinnafondiga kokku 5000 krooni ulatuses. Jagatakse eripreemiaid. Osaleda võivad nii grupid, indiviididid kui ka loomingulised kollektiivid.

Maskott peab olema positiivse ja humoorika iseloomu ja olemisega. Maskoti olemuse juures võib kasutada looduslikke elemente, rõhutamaks sidet inimese, hariduse, looduse ja keskkonnaga. Tehnika ning materjali valik on vaba, soovituslikud on naturaalsed ja looduslähedased materjalid, eeldusega, et eset oleks võimalik teostada mänguasjana, meenena kui ka inimsuuruses.

Ökokratt on loodud Eestimaa elanike, eelkõige laste loodusteadlikkuse tõstmiseks ja säästva eluviisi propageerimiseks. Tegevuse eesmärgiks on tutvustada oma kodukoha keskkonnaalast olukorda, et oskaksime hoida kogu Eestimaad.

Ökokratt on tegutsenud viimased 10 aastat peamiselt noortega, mil lasteaedades ja koolides on läbi viidud keskkonna- ja loodusnädalaid. Ökokratt kaasab oma projektides kõikide maakondade noori (kokku üle 20 000).

Läbi on viidud esimese rahvusvahelise keskkonnamürakonverents jaanuaris ja Ökotantsufestival märtsis möödunud aastal, kulgetud  Keskkonnatelgiga üle Eesti alates 2003. aastast.

Täpsemat infot konkursitingimuste kohta MTÜ Ökokratt veebilehelt www.okokratt.ee.

gsm 51 48 591