Meelte arendamine aitab inimestel paremini mõista ja tajuda ümbritsevat

9. juulil Pikakaril ja 10. juulil Pirita  rannas on avatud MTÜ Ökokrati Keskkonnatelgid, mille külastajatel on võimalik osaleda erinevates töötubades meeli ja oskusi arendavates tegevustes.

„Meelte arendamine aitab inimestel paremini mõista ja tajuda ümbritsevat loodust, mis on aluseks selle  mõistmisele ja hoolimisele. Inimeste austus looduse vastu on eelduseks meie Läänemere säilimisele“, ütles Eesti Pimedate Liidu juhatuse liige Jakob Rosin.

Keskkonnatelgi õpitubadesse on oodatud nii väiksed kui suured külastajad. Töötubades saab ka tervisliku ja loodussõbraliku käitumise juhiseid ja taaskasutustarkust ning panna proovile oma looduse tundmise oskus.
Keskkonnatelk sinilipulistes supelrandades avatakse juba kolmandat aastat järjest. Sel aastal on töötubades juhendajateks ka erivajadustega inimesed, kes aitavad külastajatel panna proovile oma meeled ning ümbritseva tundmise oskused.

Keskkonnatelk on avatud mõlemal päeval kell 11-15, laupäeval, 9. juulil Pikakari rannas Katariina kai ääres rannavalve hoone juures ja pühapäeval, 10. juulil Pirita rannaalal lipumastide lähedal. Üritused rahastab Tallinna Keskkonnaamet.

Keskkonnatelk on osa keskkonnahariduslikest tegevustest rahvusvahelise ökomärgisega „Sinilipp“ tähistatud supelrandadel Pirital ja Pikakaril. Keskkonnatelk tegutseb alates 2003. aastast. Selle algataja ja läbiviija MTÜ Ökokratt kuulub Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikku, omab Vabatahtliku sõbra märki ja viib läbi erinevaid õppeprogramme Puhta vee teemapargis mis on liitunud ligipääsetavuse hea tahte märgiga „SIIA SAAB“.

Lisainfo:
 
Priit Adler
MTÜ Ökokratt/NGO Ökokratt
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+372 5132149
SKYPE: priadler
FB: https://www.facebook.com/metsamoisa
www.okokratt.ee
www.keskkonnatelk.ee
www.metsamoisa.ee