Ökotantsufestival 2009

Pressiteade 3. märts 2009

Kas ökotantsufestivalil leidub nii andekat noort, kes jäljendaks vingerja tantsu või trullingu polkat?

Peale neljakuulist ettevalmistusperioodi Ökotantsufestivaliks „Tantsuga puhtaks ja targaks!“ on ligi 400 noort üle Eesti ökotantsud selgeks õppinud ning on valmis neid jäljendusi esitama koolivaheaja esimesel laupäeval, 14. märtsil, Kuusalu Keskkooli vastvalminud spordihoones. Ökotantsufestival algab kell 11 ja lõppeb kell 16.

Ökotantsu hindaja Aleksei Turovski ütles, et on huvitav näha, kuidas noored oma ülesandega hakkama on saanud. Looduse jäljendamine läbi tantsu on väärikas väljakutse noortele ja paneb veelgi enam loodust jälgima ning sellest huvituma. See pakub hulgaliselt mõtteid ja fantaasiat teema valikuks. Ta küsib, kas leidub nii andekat noort, kes jäljendaks vingerja tantsu või trullingu polkat.

„Käesolevaks aastaks alustasime juba varakult meie tantsuidee "Vaikus..." ettevalmistusega, mis pärineb Ökokrati kavandatava projekti „Müra pole muusika!“ raamest. Üllatame selgi aastal!“ lubab Kunda Ühisgümnaasiumi projektijuht Etty Mätlik.

Koonga õpetaja Evelin Õunap selgitab, et tema endi õpilased jõudsid ökotantsu "Loodus kasvatab" sisustamisele, leides vastuse küsimusele, kuidas saab loodust jäljendada. „Nii sündisid meie tantsu kaks liblikat ja kolm lindu ning üks neljane "kuttide" kamp. Tantsus on nii õrnust ja kergust, kuid ka midagi lärmakat ja möllavat. Oluline on anda noortele otsustusvalik, sest trennide ajal kõlab alati naer ja lapsed on täis tahet!“ räägib Õunap.

Festivali eesmärk on äratada huvi Eestimaa noortes looduse- ja keskkonnateema vastu saadud elamuse ja toreda ettevõtmisega.

Registreerunud tantsurühmi on üle Eesti ligi 40 lasteaiamudilastest kuni abiturientideni välja.

Festivalil parimat välja ei selgitata, vaid antakse välja eriauhinnad. Þürii hindab teemakohasust, uudsust, fantaasiat, kostüümi, tantsijate artistlikkust, tehnilisi võimeid, stiilitunnet. Tants peab olema looduse- ja keskkonnateemaline omaloominguline ning esitatud ilmekalt ja hea tujuga, eakohaste eneseväljendusoskuste ja kehaliste võimete kohaselt.

Loodusteemalised tantsud räägivad looduse tasakaalust, puhtast loodusest, metsaelanikest, kahepaiksetest ja vaikusest. Tantsude sõnum ja mõte, mida väljendatakse läbi kehakeele on: “Tegutseme üheskoos, hoiame Eestimaa puhtana!“, mis on ka Ökotantsufestivali „Tantsuga puhtaks ja targaks!” idee.

Ökotantsufestivalile on oodatud ka pealtvaatvaatajad, kelle ülesanne on leida publiku lemmik ja elada noorte etteastetele aktiivselt kaasa.

Üritust finantseerib Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus, toetavad AS Tallinna Vesi, Eesti Pandipakend OÜ,  Ragn-Sells AS, MTÜ Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO), Officeday Eesti OÜ.

Sarnaseid keskkonnaharidusprojekte korraldab MTÜ Ökokratt aastast 1999, mis said alguse Kuusalu valla haridusasutustest.

Projektijuht
GSM 5148591
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.