Keskkonnatelgi taastuvenergia töötoad nädalavahetuse sinilipulistes randades
 
29. juulil Pikakaril ja 30. juulil Pirita rannas on avatud neljandat aastat MTÜ Ökokrati Keskkonnatelk, mille külastajatel on võimalik osaleda esmakordselt taastuvenergia töötubades saades teadmisi taastuvenergiast kasutades päikesepaneele ja tuuleenergiat ning arendades meeli ja oskusi arendavates tegevustes.

Keskkonnatelk on avatud mõlemal päeval kell 11-15, laupäeval, 29. juulil Pikakari rannas rannaalal ja pühapäeval, 30. juulil Pirita rannaalal lipumastide lähedal. Külastajatele on Keskkonnatelgi töötoad tasuta.

Keskkonnatelgi õpitubadesse on oodatud nii väiksed kui suured külastajad, kus pannakse oma oskused ning teadmised proovile erinevates loodusmängudes, taaskasutuse võimaluste tundmises ning käsitöös. Näiteks vanadest sokkidest nukke meisterdades. Töötubades saab tervisliku ja loodussõbraliku käitumise juhiseid ning taaskasutustarkust kus pannakse proovile oma looduse tundmise oskus.

Üritused rahastab Tallinna Keskkonnaamet.

Keskkonnatelk on osa keskkonnahariduslikest tegevustest rahvusvahelise ökomärgisega „Sinilipp“ tähistatud supelrandadel Pirital ja Pikakaril. Keskkonnatelk tegutseb alates 2003. aastast. Selle algataja ja läbiviija MTÜ Ökokratt kuulub Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikku, omab Vabatahtliku sõbra märki ja viib läbi erinevaid õppeprogramme Puhta vee teemapargis mis on liitunud ligipääsetavuse hea tahte märgiga „SIIA SAAB“.

Info rahvusvahelise ökomärgise „Sinilipp“ tunnustatud Pikakari ja Pirita randade kohta Tallinna linna veebikeskkonnast:
Eesti keeles http://www.tallinn.ee/Rannad-Tallinnas
Vene keeles http://www.tallinn.ee/rus/Ekologicheskaja-informatsej-pljazhej
Inglise keeles http://www.tallinn.ee/Environment-Data

Lisainfo:

Gennadi Gramberg
Tallinna Keskkonnaamet
Tel.: 640 4356
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Priit Adler
MTÜ Ökokratt/NGO Ökokratt
Tel.: 5132149
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.